Скрыть объявление
C 10.09.2016 на форуме стали платными следующие разделы:
Оборудование для пивоварения, Делаем пиво по рецептам
Подробнее, почему так произошло, можно прочитать здесь...
Оборудование для пивоварения, Делаем пиво по рецептам
Подробнее, почему так произошло, можно прочитать здесь...
Скрыть объявление
Набираем модераторов, которые хотят принять участие в развитии форума и сделать его более интересным и информативным.
Основные требования к претендентам - регистрация на форуме более 1 года, сообщений не менее 400.
Основные функции модератора - чистка флуда и рекламы, перенос сообщений или тем в соответствии с разделами форума, слежение за правилами разделов.
Дополнительные - развитие и оптимизация функционала форума, добавление интересного материала из вне форума.
Преимущества - VIP статус, помощь в деле, которое вам не без различно, скидка в магазине ингредиентов 5%.
Заявки можно оставлять здесь.
Стили пива
28A. Бреттбир Brett Beer Американский дикий эль American Wild Ale

Цветность 2 - 50 SRM
1.020 - 1.090 SG
1.000 - 1.016 SG
2 - 10 %
5 - 50 IBU
2 - 3 vol
Описание: Entry Instructions: The entrant must specify either a base beer style (Classic Style, or a generic style family) or provide a description of the ingredients/specs/desired character. The entrant must specify if a 100% Brett fermentation was conducted. The entrant may specify the strain(s) of Brettanomyces used. Most often drier and fruitier than the base style suggests. Funky notes range from low to high, depending on the age of the beer and strain(s) of Brett used. Funkiness is generally restrained in younger 100% Brett examples, but tends to increase with age. May possess a light acidity, although this does not come from Brett.
Профиль: OG, FG, IBUs, SRM and ABV will vary depending on the underlying base beer.
Состав: Varies with base style. Virtually any style of beer, fermented in any manner, then finished with one or more strains of Brett. Alternatively, a beer made with Brett as the sole fermentation strain.
Аромат: Variable by base style. Young Brett-fermented beers will possess more fruity notes (e.g., tropical fruit, stone fruit, or citrus), but this is variable by the strain(s) of Brett used. For 100% Brett beers heavily hopped with American hop varieties, the fermentation-derived flavors are often difficult to tease from the hop aromatics. Older 100% Brett beers may start to develop a little funk (e.g., barnyard, wet hay, or slightly earthy or smoky notes), but this character should not dominate. If the beer is fermented with a brewer’s yeast in addition to Brett, some of the character of the primary yeast may remain. A faint sourness is acceptable but should not be a prominent character.
Внешнее описание: Variable by base style. Clarity can be variable, and depends on the base style and ingredients used. Some haze is not necessarily a fault.
Ощущения во рту: Variable by base style. Generally a light body, lighter than what might be expected from the base style but an overly thin body is a fault. Generally moderate to high carbonation. Head retention is variable.
История: Modern American craft beer interpretations of Belgian wild ales, or experimentations inspired by Belgian wild ales or historical English beers with Brett. 100% Brett beers gained popularity after the year 2000; Port Brewing Mo Betta Bretta was one of the first celebrated examples.
Коммерческие примеры: Boulevard Saison Brett, Hill Farmstead Arthur, Logsdon Seizoen Bretta, Russian River Sanctification, The Bruery Saison Rue, Victory Helios