Скрыть объявление
C 10.09.2016 на форуме стали платными следующие разделы:
Оборудование для пивоварения, Делаем пиво по рецептам
Подробнее, почему так произошло, можно прочитать здесь...
Оборудование для пивоварения, Делаем пиво по рецептам
Подробнее, почему так произошло, можно прочитать здесь...
Скрыть объявление
Набираем модераторов, которые хотят принять участие в развитии форума и сделать его более интересным и информативным.
Основные требования к претендентам - регистрация на форуме более 1 года, сообщений не менее 400.
Основные функции модератора - чистка флуда и рекламы, перенос сообщений или тем в соответствии с разделами форума, слежение за правилами разделов.
Дополнительные - развитие и оптимизация функционала форума, добавление интересного материала из вне форума.
Преимущества - VIP статус, помощь в деле, которое вам не без различно, скидка в магазине ингредиентов 5%.
Заявки можно оставлять здесь.
Стили пива
6B. Копчёное (раухбир) Rauchbier Янтарный солодовый европейский лагер Amber Malty European Lager

Цветность 12 - 22 SRM
1.050 - 1.057 SG
1.012 - 1.016 SG
4.8 - 6 %
20 - 30 IBU
2.2 - 3 vol
Описание: An elegant, malty German amber lager with a balanced, complementary beechwood smoke character. Toasty-rich malt in aroma and flavor, restrained bitterness, low to high smoke flavor, clean fermentation profile, and an attenuated finish are characteristic.
Состав: German Rauchmalz (beechwood-smoked Vienna-type malt) typically makes up 20-100% of the grain bill, with the remainder being German malts typically used in a Marzen. Some breweries adjust the color slightly with a bit of roasted malt. German lager yeast. German or Czech hops.
Аромат: Blend of smoke and malt, with a varying balance and intensity. The beechwood smoke character can range from subtle to fairly strong, and can seem smoky, woody, or bacon-like. The malt character can be low to moderate, and be somewhat rich, toasty, or malty-sweet. The malt and smoke components are often inversely proportional (i.e., when smoke increases, malt decreases, and vice versa). Hop aroma may be very low to none. Clean lager fermentation character.
Внешнее описание: This should be a very clear beer, with a large, creamy, rich, tan- to cream-colored head. Medium amber/light copper to dark brown color.
Ощущения во рту: Medium body. Medium to medium-high carbonation. Smooth lager character. Significant astringent, phenolic harshness is inappropriate.
История: A historical specialty of the city of Bamberg, in the Franconian region of Bavaria in Germany. Beechwood-smoked malt is used to make a Marzen-style amber lager. The smoke character of the malt varies by maltster; some breweries produce their own smoked malt (rauchmalz).
Коммерческие примеры: Eisenbahn Rauchbier, Kaiserdom Rauchbier, Schlenkerla Rauchbier Marzen, Spezial Rauchbier Marzen Victory Scarlet Fire Rauchbier