Скрыть объявление
C 10.09.2016 на форуме стали платными следующие разделы:
Оборудование для пивоварения, Делаем пиво по рецептам
Подробнее, почему так произошло, можно прочитать здесь...
Оборудование для пивоварения, Делаем пиво по рецептам
Подробнее, почему так произошло, можно прочитать здесь...
Скрыть объявление
Набираем модераторов, которые хотят принять участие в развитии форума и сделать его более интересным и информативным.
Основные требования к претендентам - регистрация на форуме более 1 года, сообщений не менее 400.
Основные функции модератора - чистка флуда и рекламы, перенос сообщений или тем в соответствии с разделами форума, слежение за правилами разделов.
Дополнительные - развитие и оптимизация функционала форума, добавление интересного материала из вне форума.
Преимущества - VIP статус, помощь в деле, которое вам не без различно, скидка в магазине ингредиентов 5%.
Заявки можно оставлять здесь.
Хмель
Tettnanger (US)
Tettnang, US Tettnanger


4 - 5 %
3 - 4.5 %
20 - 25 %
0.4 - 0.8 мл/100гр
55-60 %
Ароматические масла, в том числе:
Мирцен: 36 - 45 %
Гумулен: 18 - 23 %
Кариофиллен: 6 - 7 %
Фарнезен: 5 - 8 %
.
.
Аромат: Благородный приятный пряный аромат
Описание: If it’s true that a rose by any other name is still as sweet, does it stand to reason that a Fuggle by any other name can be referred to as a Tettnanger? This variety has created so much industry confusion, in fact, you can still find sites online that describe American Tettnanger as a true Tettnanger. In reality, it is a clone of rhizomes imported as Swiss Tettnanger, but recent tests have shown it to be genetically distinct from the original land race, Tettnang Tettnanger. It is more likely a Fuggle open pollinated with Tettnang Tettnanger. The original import was from a region in Switzerland directly across Lake Constance from Tettnang, Germany. American Tettnanger enjoyed some great popularity early on, being grown in Idaho, Washington, and Oregon. It has noble hops aroma qualities with a bouquet of floral spice. However, in recent years, Anheuser Busch abandoned American Tettnanger. It is said that American Tettnanger is a good hop for the boil as well as dry hopping whereas the original German Tettnanger is better used as a late addition. German Tettnanger is famous for its use in German Lagers and Pilsners, but the higher yielding American Tettnanger has found its place in many more beer varieties, and thus has become popular with craft breweries. Tettnanger (US) still has the same qualities as the original Tettnanger with the high farnesene, low alpha acids and low cohumulone, and still has low yield and only fair storage stability.