Скрыть объявление
C 10.09.2016 на форуме стали платными следующие разделы:
Оборудование для пивоварения, Делаем пиво по рецептам
Подробнее, почему так произошло, можно прочитать здесь...
Оборудование для пивоварения, Делаем пиво по рецептам
Подробнее, почему так произошло, можно прочитать здесь...
Скрыть объявление
Набираем модераторов, которые хотят принять участие в развитии форума и сделать его более интересным и информативным.
Основные требования к претендентам - регистрация на форуме более 1 года, сообщений не менее 400.
Основные функции модератора - чистка флуда и рекламы, перенос сообщений или тем в соответствии с разделами форума, слежение за правилами разделов.
Дополнительные - развитие и оптимизация функционала форума, добавление интересного материала из вне форума.
Преимущества - VIP статус, помощь в деле, которое вам не без различно, скидка в магазине ингредиентов 5%.
Заявки можно оставлять здесь.
Стили пива
19B. Калифорниа комэн California Common Янтарное и коричневое американское пиво Amber and Brown American Beer

Цветность 10 - 14 SRM
1.048 - 1.054 SG
1.011 - 1.014 SG
4.5 - 5.5 %
30 - 45 IBU
2.4 - 3.2 vol
Описание: A lightly fruity beer with firm, grainy maltiness, interesting toasty and caramel flavors, and showcasing rustic, traditional American hop characteristics.
Состав: Pale ale malt, non-citrusy hops (often Northern Brewer), small amounts of toasted malt and/or crystal malts. Lager yeast; however, some strains (often with the mention of “California” in the name) work better than others at the warmer fermentation temperatures (55 to 60 °F) typically used. Note that some German yeast strains produce inappropriate sulfury character.
Аромат: Typically showcases rustic, traditional American hops (often with woody, rustic or minty qualities) in moderate to high strength. Light fruitiness acceptable. Low to moderate caramel and/or toasty malt aromatics support the hops.
Внешнее описание: Medium amber to light copper color. Generally clear. Moderate off-white head with good retention.
Ощущения во рту: Medium-bodied. Medium to medium-high carbonation.
История: American West Coast original, brewed originally as Steam Beer in the Gold Rush era. Large shallow open fermenters (coolships) were traditionally used to compensate for the absence of refrigeration and to take advantage of the cool ambient temperatures in the San Francisco Bay area. Fermented with a lager yeast, but one that was selected to ferment relatively clean beer at warmer temperatures. Modern versions are based on Anchor Brewing re-launching the style in the 1970s.
Коммерческие примеры: Anchor Steam, Flying Dog Old Scratch Amber Lager, Schlafly Pi Common, Steamworks Steam Engine Lager